Opskriften er fundet på foodfanatic.dk :
Ingredienser til dejen
- 225 g smør
- 50 g sukker
- 2 æg
- 350 g mel
- 700 g rabarber
- 140 g sukker
- 1½ spsk kartoffelmel
- kornene fra ½ stang vanilje
- 1 æg til pensling
Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn/160 grader varmluftsovn.
Rens rabarber, og skær dem i cirka 2 centimenser store stykker. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje.
Rul cirka halvdelen af dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Kom rabarber ovenpå tærtedejen, og fordel til sidst sukkeret over. Rul den resterende dej ud, og lav et fletlåg, som forsigtigt lægges over.
Pisk ægget og pensl dejen. Bag tærten midt i ovnen i cirka 45 – 55 minutter. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden (jeg plejer at gøre det efter cirka 25 minutter).
Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar